4. Masati cu buricele degetelor pielea capului,fara a freca (fragilizeaza radacinile),pentru a o curata ,a-i stimula circulatia si pentru a emulsiona produsul de spalare.
- O aplicare sau doua? Nu exista o rergula absoluta .Daca il spalam frecvent ,una singura este suficienta.La parul gras ,in particular, sebumul impiedica formarea spumei la prima aplicare:in consecinta este de preferat si a doua aplicare.Iar daca parul este expus in mod deosebit poluarii ,o prima spalare va curata impuritatile ,in timp ce a doua va rezolva problema tratamentului (matreata,seboree…)
6. Spuma : proba a eficacitatii? Nu,doar simplu indiciu.Nu ne mai aflam in perioada produselor agresive,care infoiau solzii firului de par,il fragilizau,facandu-l mai poros si mai electrizat.
7. Clatiti indelung,cu capul pe spate ,sub dus ,ca la coafor ,insistand mai ales asupra radacinilor,pana ce parul scartie.Este singura modalitate de a-l debarasa de orice urma de sampon,ramanand curat mai mult timp.In plus ,asa se elimina si celulele moarte …pe care le confundam deseori ,din pacate ,cu matreata!
8. Bonus: e foarte adevarat ca jetul final de apa rece confera o stralucire speciala,pentru a desavarsi limpezirea.Acesta strange solzisorii firului de par(apa calda,din contra ,degradeaza fibra) .
Sfatul dermatologului:
Poluarea este foarte daunatoare pentru pielea capului:o sensibilizeaza,spalarile frecvente fiind justificate,dar nu trebuie folosite decat produse de buna calitate,care respecta flora bacteriana a scalpului.
Atentie la apa!
Daca este prea dura ,aceasta agreseaza fibra capilara.Daca nu avem posibilitatea sa instalam un filtru sau un dedurizator ,o clatire cu apa cu otet(un capacel de otet la 0.5 litri de apa) va inlatura urmele de calcar.
Din secretele lui ERIC PFALZGRAFF(stilist)
Este mai bine sa samponezi de doua ori(doua cantitati mai mici in locul uneia singure mai mari),folosind la inceput un produs neutru ,apoi un sampon de tratament.
Traiasca dusul scotian,care trece de la cald la caldut,chiar rece(daca suportam).