4. Masati cu buricele degetelor pielea capului,fara a freca (fragilizeaza radacinile),pentru a o curata ,a-i stimula  circulatia  si pentru a emulsiona  produsul de  spalare.

  1. O aplicare sau doua? Nu exista o  rergula absoluta .Daca il spalam frecvent ,una singura este suficienta.La parul gras ,in particular, sebumul impiedica  formarea spumei  la prima aplicare:in consecinta  este de preferat si a doua aplicare.Iar daca parul  este expus  in mod  deosebit poluarii ,o prima spalare  va curata impuritatile ,in timp ce a doua  va rezolva problema  tratamentului (matreata,seboree…)

6. Spuma : proba a eficacitatii? Nu,doar simplu indiciu.Nu ne mai aflam in perioada  produselor agresive,care infoiau  solzii firului de par,il fragilizau,facandu-l mai poros si mai electrizat.

7. Clatiti indelung,cu capul pe spate ,sub dus ,ca la coafor ,insistand  mai ales asupra radacinilor,pana ce parul scartie.Este  singura modalitate  de a-l debarasa  de orice urma de  sampon,ramanand curat  mai mult timp.In plus ,asa se elimina  si celulele moarte …pe care le confundam deseori ,din pacate ,cu matreata!

8. Bonus: e foarte adevarat ca jetul final de apa rece  confera o stralucire  speciala,pentru a desavarsi limpezirea.Acesta   strange solzisorii  firului de par(apa calda,din contra ,degradeaza fibra) .

sampon farouk

Sfatul dermatologului:

Poluarea  este foarte daunatoare  pentru pielea capului:o sensibilizeaza,spalarile frecvente  fiind justificate,dar nu trebuie folosite  decat produse de buna calitate,care respecta  flora  bacteriana a scalpului.

Atentie la apa!

Daca  este prea dura ,aceasta  agreseaza  fibra capilara.Daca  nu avem  posibilitatea  sa instalam un filtru  sau un dedurizator ,o clatire cu  apa cu otet(un capacel de otet la 0.5 litri de apa) va inlatura urmele de calcar.

Din secretele lui ERIC  PFALZGRAFF(stilist)

Este mai bine sa samponezi de doua ori(doua cantitati  mai mici  in locul uneia  singure  mai mari),folosind  la inceput  un produs neutru ,apoi un sampon de tratament.

Traiasca  dusul scotian,care trece de la cald la caldut,chiar rece(daca  suportam).

Call Now Button