FRUMOS …..IN ADEVARATUL SENS

  De la alegerea a unui sampon bun,pana la frecventa spalarilor ,de la calitatea apei,la durata clatirii…cel mai obisnuit dintre gesturile de frumusete nu are nimic anodin in el.

   O buna alegere a samponului

   Se  acorda prioritate naturii scalpului(iritat,uscat,gras),varfurile  putand fi tratate dupa spalarea cu sampon.Se poate alterna cu o ingrijire ”pentru frumusete”(pentru volum,stralucire..)

CHI-Argan-Oil-12oz-Shampoo1

 

Noile generatii de sampon 2 in 1,pe baza de substante  tensioactive ,de ceramide,de silicon si de polimeri,cumuleaza  calitati cosmetice de necontestat-descurca ,inmoaie,intind,netezesc si reimprospateaza.Dar nu trebuie sa exageram dozajul,existand riscul de a supraincarca radacina.

Parul uscat este insetat de produsele extra-blande (a se evita  formulele pentru bebelusi,care ingrasa,cei mici neavand sebum!). In situatia  unui par gras,care se murdareste repede,sa se evite  produsele prea radicale ,care stimuleaza reingrasarea;pielea capului(de unde pleaca sebumul care,in cazul hipersecretiei,va migra putin cate putin pe firul de par )nu trebuie agresata ,ci hranita si hidratata,fara a o incarca.

Parul mixt are,prin definitie,o ingrijire dubla ,formulele blande,pentru radacinile grase,stiind sa faca  diferentierea.La  parul vopsit  ,formulele specializate  redau  coeziunea  solzilor  firului de par si ii prelungesc stralucirea.Alternarea sampoanelor antimatreata cu formule mai neutr da rezultate  spectaculoase.

Cu ce frecventa? In fiecare zi ,pentru asigurarea  cresterii;dar cu o medie  europeana de doua samponari si jumatate pe saptamana,s-a trecut  in mod real de la igiena  la ingrijire.In schimb ,a nu-l spala atat de frecvent  va duce la riscul asfixierii scalpului prin acumulare de grasimi,avand ca risc  incetinirea  cresterii,favorizarea matretii,in consecinta ,caderea parului.

8 etape –cheie pentru un par bine spalat

1.Periatul parului  inainte de spalare  favorizeaza  patrunderea  apei,prin eliminarea  unei  bune parti a impuritatilor  si a resturilor produselor  folosite.

  1. Udati din belsug ,si nu numai la suprafata ,masa  parului trebuind sa fie complet imbibata  de apa.
  2. Dozati cu grija;eficienta nu este data de cantitate:dimpotriva ,prea mult sampon poate inmuia parul.O cantitate cat o aluna  se pune pe par ,plecand de la radacina ,se adauga apa  si se merge  de-a lungul firului ,fara a –l  pune insa pe pielea capului:riscul este de a-l incurca ,si va fi si mai putin  curatat.  ( Va urma )
Call Now Button