Adevarata mea natura: diagnostic rapid

  Genetic programat ,dar puternic  influentat de modul nostru de viata si de mediul inconjuratpar vopsitor ,cunoasterea tipului de par estev punctul dec pornire in pastrarea  frumusestii lui…

   Normal.este sanatos  de la natura,stralucitor si se murdareste putin.Nimic de spus –doar bravo ,numai sa dureze.Caci poluarea  si alte modificari  ale ciclului hormonal il pot trece pentru un timp intr-o alta categorie.

  1. Fragil,tern,sufera de o lipsa  marcata a sebumului ce unge solzii si care da parului aspectul sanatos.Asta se intampla  in mod  deosebit cu parul cret,a carui suprafata neregulata complica buna repartizare a cestui lubrifiant natural.
  2. Sebumul este cel mai bun….dar si cel mai rau lucru,atunci cand este in exces:transpiratia ,stresul,hipersecretia de hormoni masculini,medicamentele….sunt toti atatia factori declansatori.Scalpul este ,de fapt ,partea corpului  cea mai bogata in glandee sebacee.Si acestea sunt gata sa  se activeze in orice moment:este suficient sa atingem parul un pic mai des!Cat despre periat si masaj,acestea se recomanda  a fi efectuate cu blandete.

Mixt. Radacini grase ,varfuri uscate:o adevarata bataie de cap ,in principiu legata de tratamentele prost adaptate.In cea mai mare masura,este vorba de un  fost par gras ,caruia secretia i-a fost diminuata  prin colorari si ondulari permanente repetate.Sau  despre un par cu tendinta spre uscat,caruia  sampoanele  prea agresive i-au decapat  scalpul si i-au stimulat seboreea.

Sfatul cercetatorului

   Este dificil sa ne definim pe noi insine:majoritatea avem impresia ca parul nostru este subtire,chiar si atunci cand,in mod obiectiv,nu este asa.

  Parul isi schimba tipologia … in medie  o data la sase ani…In consecinta  ,ingrijirile  pe acre le acordam  trebuie adaptate la aceasta evolutie.modul nostru de viata ,in general,si alimentatia,in special,joaca un rol cheie: cu cat  consumam mai multe grasimi  cu atat vom avea  un par mai gras!

Call Now Button