UNIVERSUL  PALETEI COLORISTICE

    Atuul nr 1 al frumusetii,armă absolută a feminitații,podoaba capilară-devenită accesoriu al  modei-seduce  prin toate tonurile….

  Să aruncăm o privire asupra  problemei.

  1% melanină,99% restul… Alchimia care a dat naștere infinității  de nuanțe  ale părului nostru rămâne un mister: de ce negrul asiatic și blondul scandinav sunt compuse din același fel de melanină(eumelanina,cea mai închisă,de la brun –roșcat  până la negru),în timp ce roșcatul  favorizează phaeomelanina(cea mai deschisă,cu nuanțe galben-roșcat),care,de asemenea,ar trebui să se regăsească în blond.Răspunsul se află în complexitatea  infinită a combinațiilor patrimoniului  genetic.

Coloristica

Blond. Felul în care el captează lumina este unic .E ceea ce crează culoarea star de cinema  și simbolul unei anumite feminități,de la căpșoarele  angelice,la blondul fatal gen vampă.

Curs Coloristica – Curs Colorimetrie 

Roșcat.Din aceeași familie cu blondul ,de la arămiu până la portocaliu,acoperă o întreagă gamă de tonuri înflăcărate,desprinse de pe cea mai  surprinzătoare  paletă coloristică.

  1. Blond închis ori castaniu  deschis-coloriștii nu au  același dicționar  cu noi,oamenii obișnuiți.

Brun și negru.Sunt culorile strălucirii absolute,ale seducției profunde,misterul reflexelor nocturne.

Gri. Este o non-culoare,deoarecev nu există păr gri;de fapt ,este vorba de o simplă iluzie optică,în care nuanța  originară se combină cu primele noastre fire albe.

  1. Culoarea este datorată absenței totale a pigmentului:producția de melanină încetează,fără  să cunoaștem  motivele ,atâta timp cât încărunțirea  se poate produce atâta timp cât încarunțirea  se poate produce  atât înainte de treizeci  de ani ….cît si după  șaizeci.

Curs Coloristica – Curs Colorimetrie 

De unde vine culoarea?

    Dintr-un dozaj savant a două feluri de melanină,eumelanina și phaeomelanina.O cantitate  foarte mica din ele ,judicios  repartizată în melanocite-niște incredibile laboratoare ale culorilor,situate în centrul  bulbului capilar-este suficientă pentru a crea  toată gama de nuanțe,făcându-ne  părul platinat sau negru pana-corbului.acest cod al culorilor,programat genetic ,este apoi transmis  cheratinocitelor,celulele care fabrică tija firului de păr.

Curs Coloristica – Curs Colorimetrie 

Am pregatit si un video pentru tine

Curs Coloristica – Curs Colorimetrie 

Call Now Button