Momente care-i sunt consacrate doar ei, departe de efervescenta unui salon ticsit. Imi place modul in care imi practic meseria si nu voi ceda!

…asa se incheia primul episod al serialului „Secretele stilistilor celebri”, despre Bernard Friboulet.

 

„Sunt incapabil sa fac de doua ori acelasi lucru, ar fi ca si cum as picta doua tablouri identice…” – stilistul Bernard Friboulet

 

	adrian niculescu, coafor, coafor bucuresti, curs acredeitat, curs hairstyling, curs online, despre par, foarfeca profesionala, foarfeca stilist, l’oreal, par cret, salon coafor, scoala coafor, stilist celebru

N-am fortat niciodata lucrurile, toate au venit de la sine, la timpul lor. Nici tarifele mele nu sunt peste asteptari. Am multe cliente din strainatate si ele sunt multumite sa vina o data la trei luni! O femeie satisfacuta va reveni, dar nu mai des decat o data la doua luni – culoarea va rezista, ea are alte lucruri de facut decat sa mearga la salon in fiecare saptamana, mai bine face sport.

Cu noile noastre stiluri de viata, nu exista zi din saptamana cand trebuie sa fim mai bine coafate decat in zilele celelalte; ne spalam pe cap la fiecare doua zile, poluarea ne obliga. Coafura a devenit un accesoriu, ca si pantofii sau poseta – tunsoarea trebuie sa fie adaptabila momentelor de peste zi – de la foarte sport, la foarte sofisticat.

Nu mai exista linii fixe – toate structurile, toate tunsorile sunt permise.

 

 

ESTE SENSUL DEMERSULUI MEU PENTRU INSTRUIRE
Am vrut sa le raspund clientelor care pun intrebari foarte frecvente, precum aceassta: „Da, dar cand voi fi singura acasa?” -, asa ca am organizat sedinte de trei ore pentru a le invata sa se coafeze singure. De la alegerea samponului (in functie de frecventa spalarii) si a balsamului (in functie de sensibilitatea parului), la modul de manuire a unui uscator, de orientare a ventilatiei, iar daca este nevoie, in paralel cu utilizarea unei perii, de a le face un coc-banana fara clamele pe care le detest – sau o coada de cal la inaltimea potritiva. Si, de asemenea, le-am invatat sa-si ajusteze bretonul cu ajutorul forfecutei de manichiura, pentru a evita catastrofele.

Lucrez mai intai asupra personalitatii unei femei, pe un ansamblu, pe modul ei de a fi, de a se misca, si nu doar asupra fetei. Daca stilistul nu stie sa analizeze femeia din fata lui in cateva secunde, trebuie sa-si schimbe meseria!

Stilistii invata stilurile clasice de tunsori, de coafuri – dar, dupa ce deprind aceste cunostinte de baza, nu sunt lasati sa creeze in functie de personalitatea lor, nu li se predau elemente de psihologie – sunt invatati, deci, doar jumatate de profesie.

 

…citeste continuarea in episodul al treilea din „Secretele stilistilor celebri”, despre Bernard Friboulet!

 

Call Now Button