Stilistii invata stilurile clasice de tunsori, de coafuri – dar, dupa ce deprind aceste cunostinte de baza, nu sunt lasati sa creeze in functie de personalitatea lor, nu li se predau elemente de psihologie – sunt invatati, deci, doar jumatate de profesie.

…asa se incheia cel de-al doilea episod al serialului „Secretele stilistilor celebri”, despre Bernard Friboulet.

 

Ca stilist, trebuie sa te adaptezi – fiecare femeie viseaza la ceva, chiar si atunci cand spune ca nu are nicio dorinta speciala. Prin urmare, stilistul trebuie sa gaseasca cuvintele potrivite, care sa declanseze exprimarea acelei dorinte, sa aiba un rol adecvat in fata ei, ca la teatru: totul este o problema de sentiment…

Lucrurile se petrec imediat, este o meserie bazata pe instinct. Ea va fi captivata foarte repede, dialogul se va instaura dintr-un moment in altul.

 

adrian niculescu, coafeza, coafor bucuresti, curs coafor, curs coloristica, curs hairstyling, curs online, despre par, foarfeca profesionala, l’oreal, paris, salon coafor, stilist celebru, stilist l’oreal, vopsit blond

 

SOPHIE, GONG, SHARON… SI EU

Ele isi fac meseria lor de actrite, dar sunt pur si simplu femei. Ca Sophie Marceau, la fel de naturala cand vine la salonul meu, ca si oricare alta dintre clientele mele. Nu m-am lasat niciodata intimidat, nici macar de Sharon Stone.

Totusi, cu ea imi era putin frica la inceput. Apoi, cand am inceput sa-i prepar vopseaua si am luat pensula in mana, magia meseriei a facut sa cada toate barierele si am privit-o cum imi privesc toate clientele.

Cu Gong Li, increderea s-a instalat mai greu. Prima data cand i-am atasat mese, i-am dat acele de par si ea si le prindea. Apoi, incetul cu incetul, m-a lasat pe mine sa-mi fac treaba. Chiar am reusit sa-i readuc parul pe frunte, in timp ce ea continua sa fie degajata… Totul tine de respect, iar increderea se castiga.

De fiecare data, teama scade, pasiunea meseriei o estompeaza, pentru ca este mult mai puternica. Nu e vorba de curaj, nu sunt un curajos, merg inainte cu sprijinul pasiunii.

Ceea ce eu respect, inainte de toate, este eleganta. In orice circumstanta. Respectul fata de sine. In spatele aspectului fizic, eleganta sufletului. Eleganta este o pereche de pantofi, o poseta. Sau o tunsoare, pe care ne-ar placea s-o consideram eleganta, cand ne intalnim cu o femeie pe care am coafat-o.

Am lucrat si pentru filme – pentru Agnes Jaoui, am creat toate coafurile din La maison de Nina -, dar viata de stilist de platou nu era pentru mine, chiar daca Gong Li si Aishwarya Rai mi-au cerut-o, nu pot sa lipsesc doua luni, cat dureaza filmarile.

 

…citeste continuarea in ultimul episod din „Secretele stilistilor celebri”, despre Bernard Friboulet!

Call Now Button