Consider ca este minunat ca femeile care vin la noi pot intelege gesturile cheie ale meseriei…
…asa se incheia cel de-al treilea episod al serialului „Secretele stilistilor celebri”, despre Eric Pfalzgraf.

„Uneori suntem decoafori, femeile care vin scrobite pot iesi rebele.” – stilistul creator Eric Pfalzgraf

Stilul nostru este mai mult parul semilung natural. Cream imperfectiuni, prin tehnici de tuns – este mai natural decat naturalul! Stralucire, nu sexualitate in exces. Adept al valorilor clasice prin natura, nu caut sa fiu la moda: un stil in cele din urma foarte St. Germain des Pres, care se exporta in Japonia… Rezultatul: cea mai buna structura posibila, cu o forma frumoasa – o problema de inclinare, pentru ca parul se inlocuieste natural in acelasi mod.

blonde, coafor bucurestiu, curs coafor, curs coafor online, curs colorimetrie, curs coloristica, curs hairstyling, foarfeca de tuns, foarfeca profesionala, matreata, par saten, roscat, salon coafor, stilist l’oreal, superblond, vopsit blond

CULOAREA

Ne folosim de baza existenta – o analizam si pornim spre ceva mai evident: ochiul este obisnuit cu nuantele. Astazi, naturalul adevarat ni se pare tern, avem nevoie sa-l subliniem, dar discret.
Eu adaug vopselelor mele o picatura de ulei de masline, care protejeaza scalpul si va frana usor priza, pentru a da mai multa transparenta – originile mele italiene nu sunt departe!

Renuntati la vopsitul complet, pana la radacina, alegeti pictura pe par, in culori naturale!
Tehnica picturii pe par se face prin lucrul cu pensula, care va sublinia efectele tusorii, cu suvite in V, modelate in degradeu, pentru a crea relief… Pictura pe par confera densitate si structura, spre deosebire de culoarea prea uniforma.

COAFATUL, INTINSUL, PERIATUL, nu deterioreaza parul – cand vedeam ca manechinele sunt coafate de zece ori pe zi si au in continuare un par sublim… Eu votez pentru periajul bunicii, de o suta de ori, de la radacina pana la varf, cu tratamentele care opresc caderea – cu o perie pneumatica buna.

Permanentul se abordeaza de la caz la caz, dar este folosit foarte rar in zilele noastre; practic, nu-l mai utilizam decat pentru japonezi!
Lacul? Da, si-l folosim chiar si cu fixativul Elnett, creat de L’Oreal – ii ador parfumul, bunica il folosea -, nu pentru a impietri firele: daca parul este prea curat, nu reusim sa fixam coafurile. Defineste mai bine suvitele, da mai putin efect de casca, iar mai tarziu se poate reperia parul.
Cret? Da, la o parada, dar nu in viata de zi cu zi!

ERORILE DE EVITAT?
Tunsorile prea scurte – atunci cand parul este des – sau, dimpotriva, plete prea lungi – atunci cand parul este rar… Ceva mai multa stralucire, putin oxidant…
In plus, sunt de evitat toate coafurile stridente, batatoare la ochi.

 

Call Now Button