De la Monica Bellucci (si Vincent Cassel) la Vanessa Paradis (si Johnny Depp), de la Catherine Deneuve la Audrey Tautou, agenda sa de clienti nu are de ce sa le invidieze pe cele ale celor mai mari directori de casting… Dar acest artist experimentat, trecut in randul realizatorilor cu filmul sau „Process”, este si un maestru al culorilor.

 

„Revendic faptul ca sunt un artizan de lux, ca si Lesage in broderie!” – John Nollet, creator artistic L’Oreal Profesional

 

Sa coafez femeile? Dar nu m-am gandit niciodata sa fac altceva?
Am avut foarte devreme declicul – din cauza, sau mai curand datorita bunei dispozitii pe care o aveau femeile din familia mea, cand se intorceau de la coafor: exista inainte si dupa – era magic!

Am primit primele capuri maleabile pentru incercat coafuri de un Craciun, pe cand aveam opt ani, plus abonamentul la Coiffures de Paris (Coafuri pariziene), idolii mei erau surorile Carita si domnul Alexandre, care le coafa pe Maria Callas, Elisabeth Taylor sau Grace Kelly… Parintii mei erau formidabili si ma sustineau – cred ca daca as fi vrut sa fiu circar, ar fi fost de acord. Si bunica mea a fost convingatoare.

 

adrian niculescu, coafor bucuresti, curs acreditat, curs colorimetrie, curs hairstyling, curs online, foarfeca profesionala, foarfeca stilist, salon coafor, stilist l’oreal, superblond

La 11 ani, am batut din picioare pentru a putea lucra intr-un salon – si de-atunci nu m-am mai oprit. Scoala de coafura la 15 ani, de la Douai la Valenciennes, unde am cautat zile intregi un loc de munca, pentru a putea merge la scoala. Am facut stagiu in toate saloanele din oras. Si l-am observat pe cel al lui Maurice Frealle: femeile care ieseau de la el erau indiscutabil cele mai frumoase! I-am oferit serviciile mele in timpul vacantei si am devenit indispensabil, el m-a format admirabil. L-am urmat la Perpignan si, dupa un prim spectacol, pentru a pune putina stralucire in viata mea de coafor de salon, am fost sedus de Guy Barber si m-am mutat la Montpellier.

Vecinul meu, care era dansator, mi-a schimbat viata. Prietenul lui, coregraful Dominique Bagouet, era creatorul festivalului de dans din Montpellier. Am descoperit dansul contemporan, toata trupa a venit sa se coafeze acolo unde lucram. Mi-a cerut o creatie pentru o piesa inspirata din Liechtenstein si Warho si am inteles ce ma poarta spre aceasta meserie. Am inceput orele de munca neintrerupta, lucrand si pentru opera.

 

DE CEALALTA PARTE A ECRANULUI, UN DESTIN FABULOS

Intoarcerea lui Casanova: Delon, Elsa, Lucchini, primii mei pasi, in plus, in cinematografie. Am lucrat coafuri de epoca, peruci… imi place foarte mult. Apoi Germinal, trei luni pe un platou de filmare, a fost mirobolant.

 

…citeste continuarea in episodul doi din „Secretele stilistilor celebri”, despre Odile Gilbert!

Call Now Button