Cand ma indreptam spre iesire, dl. Alexandre m-a vazut trecand… si m-a angajat spunand cateva cuvinte enigmatice: „asta i-ar fi facut mare placere lui Jean…” – asa se incheia episodul I din „Secretele stilistilor celebri: Rudolphe”

Domnului Alexandre i se parea ca seman cu un desen realizat de Jean Cocteau – prietenul sau, mort de ceva ani! De astfel de mici nimicuri poate depinde destinul unui om…

Am petrecut alaturi de dl. Alexandre cincisprezece ani foarte frumosi: printre staruri de cinema, regine si imparatese, am trait intr-o bula de sampanie… Dar m-a invatat mai mult decat meserie. Ma invatat sa privesc femeile, sa le descifrez codurile, sa le ascult – o adevarata educatie privind femeia. Totul era foarte coerent, cu reguli de aspect, de curtoazie, care au reprezentat instrumentul meu cel mai pretios.

adrian niculescu, blonde, coafeza, coafor bucurestiu, curs coafor online, curs colorimetrie, curs coloristica, curs hairstyling, curs online, foarfeca profesionala, par saten, roscat, stilist l’oreal, superblond

Nu-mi va ajunge toata viata pentru a-i multumi!
Acum eu continui, cu modestie, starea lui de spirit. M-a sustinut in momentul in care aceasta tendinta a culorii a explodat, a coborat in strada, la inceputul anilor ’80, asa cum presimtise, el care spunea mereu: „Moda este creata la etajul al treilea si, abia dupa mai multi ani, o regasim in strada!”

Propunerea de a socoti culoarea ca pe un serviciu in sine a facut din mine un pionier – am fost foarte repede mediatizat. Si asta gratie valului de actrite americane care si-au schimbat culoarea, ca Meryl Streep si Cameron Diaz, si care au sfaramat mitul Jean Harlow, aparut cu mult inainte de Marilyn – mitul blondei decolorate, putin usuratica, dar care sprijinea virilitatea barbatului.

A fost ca o dara de praf.

Culoarea a explodat si, atunci, a fost revendicata pretutindeni. S-au vazut femei care veneau doar pentru a cere o anumita culoare, ceea ce a schimbat situatia – o adevarata revolutie.

Femeile au inventat specialistii in vopsirea parului!
Senzatia din momentul in care urmeaza sa va fie vopsit parul este la fel cu cea din fata unei foi albe, tinand pensula in mana – dar ceea ce se transmite persoanei care ne priveste este magic, uneori profund, alteori frivol.

Idealul meu, gandit acasa, nu era realist, iar Juliette Greco, alt personaj-cheie al povestii mele, mi-a gasit locul, aceasta curte unde, in urma cu 10 ani, s-a nascut „Vopsit de Rudolphe”. Totul s-a inlantuit, motorul meu a fost inconstienta, asta m-a ajutat.

Cititi continuarea articolului despre „Secretele stilistilor celebri” in episodul urmator…

Call Now Button