DESPRE TEXTURILE DE PĂR

 

   Fine și drepte ,rebele sau luxuriante –fiecare tip exprimă ,la rândul lui,tot un capital genetic,având  coduri bine stabilite :să le descifrăm ,pentru a le valorifica mai bine…

    Cu cât un fir este mai plat …cu atât  se încrețește  mai mult.

Beautiful healthy shiny hair texture with highlighted golden streaks

Beautiful healthy shiny hair texture with highlighted golden streaks

Forma  tijei capilare ,al cărui tipar se formeazăla rădăcină,sub scalp,va fi cea care determină textura firului.Dacă îl privim  în secțiune ,la microscop,vom observa ca are forma  unei elipse,mai mult sau mai puțin aplatizată,în funcție de tipul de creștere  și de implantare.

Drept. Un păr  drept este caracterizat  printr-o secțiune  rotundă :cu cât aceasta este mai simetrică,cu atât  se apropie mai mult de părul asiatic,care este cel mai bun exemplu,prezentând, în același timp,cel mai mare diametru .Însă părul de tip european  prezintă și el același model de structură.

Ondulat și frizat. Mergând  de la cel mai rotund până la cel  mai plat ,toate variațiile conturului  secțiunii  firuluio coexistă(chiar pe același cap),după capriciile  părului ,pe a cărui  lungime  pot fi prezente  zone de torsiune.

Creț. Cea mai plată tijă capilară este cea  a părului african ,în consecință acesta caracterizându-se  prin bucle extrem de strânse .Pentru a vizualiza acest fenomen,este suficient să  be gândim  cum se încrețește  panglica  lucioasă  când o tragem strâns pe foarfecă,pentru a decora  cadourile sau buchetele  de flori…..

Fiecare în ritmul său!

  Recordul  mondial al vitezei de creștere este deținut de  către părul asiatic: 1,3 cm pe lună,dar  avînd o densitate scăzută.Crește drept,perpendicular pe craniu.

  Părul  european crește 1,2 cm pe lună ,dar este mult mai des.Cât despre părul  african (care nu crește decât 0.9 cm pe lună),el avansează  în spirală  strânsă,paralel  cu pielea capului.

Call Now Button