Imi place o a doua citire: primul lucru pe care il observi sa nu fie doar faptul ca o femeie are parul de un albastru electric! – Gregory Kaoua (Director artistic L’Oreal Profesional)

Aveam 22 de ani, castigam bine, dar nu ma mai ocupam decat de contracte; pana intr-o zi, cand m-am saturat…

… asa se incheia zilele trecute primul episod al articolului despre cele mai bune secrete ale stilistilor celebri. Haideti sa aflam si continuarea!

Am cautat in cartea de telefon numele lui Odile Gilbert si m-am dus sa-i fac o vizita la atelier. Agentul ei m-a chemat la prima mea parada de moda – Chanel, ciocnirea dintre lumi. Si o intalnire care mi-a schimbat viata: cu Clovis, un stilist cu adevarat vizionar. M-a invatat sa deturnez bazele clasice, insusindu-mi-le, dar si modernizandu-le in acelasi timp – m-a facut sa vad lucrurile altfel. Am abandonat totul, pentru a porni din nou de la zero, ca asistent al sau; sotia mea a avut nobletea de a-mi accepta aceasta pasiune si, de la o zi la alta, am devenit din patron, salahor – au urmat doi ani de munca intensa.

coafor bucurestiu, curs acredeitat, curs coafor, curs coafor online, foarfeca profesionala, foarfeca stilist, salon coafor, stilist l’oreal

Parca ti se transmite ceva, foarte delicat, totul este simtire, nu ni se arata nimic, nu e ca la bucatarie, cand vezi cum se prepara un sos. Nu, trebuie sa iubesti acea fiinta si ceea ce face, sa o privesti cum lucreaza cu parul, sa intelegi cum se construieste o imagine – o mare diferenta fata de un salon obisnuit, pentru ca nu lucreaza fiecare la scaunul lui, ci se urmareste o anumita imagine. O subtilitate care devine clipa unica, miscare, efemer, ceva deosebit.

Am trait clipe de neuitat in sedinte foto pentru marile reviste. Cand lucrezi cu cele mai frumoase fete, cu cei mai mari fotografi, ca Helmut Newton… ti se formeaza ochiul. Cand Clovis mi-a dat de inteles ca nu mai are ce sa ma invete, agentul sau, Aurelien, m-a luat la el, cu tot cu portofoliul meu.

 

IMI PLACE CE E FRUMOS – CU UN PAR PUTERNIC, BINE CONTURAT
Am taiat „cordonul ombilical” si mi-am croit propriul drum la L’Oreal, lucrand dupa ideile mele, lansand si anumite serii – si, datorita muncii depuse, producatorii de marca mi-au acordat incredere. In fruntea listei, Kerastase, prima lor gama pentru coafura – am fost consultantul lor, le-am testat produsele in atelier, le-am imbunatatit impreuna.

Lucrez dupa desene, dupa machete – adevarata creatie – si am marea sansa de a fi in comuniune artistica cu directorul lor artistic…

PRIMA IMAGINE Kerastase a declansat o noua viziune, fata aceea inecata in propriul par, acele volume extreme pastrand, in acelasi timp, ideea de infrumusetare – erau stilul meu, asa il hotarasem si asa il desenasem eu. Aceasta imagine a constituit o adevarata cotitura , inclusiv in Statele Unite, in concordanta cu imaginea de mare lux a marcii pe plan international, elitista, foarte spa.

coafor bucurestiu, curs acredeitat, curs coafor, curs coafor online, foarfeca profesionala, foarfeca stilist, salon coafor, stilist l’oreal

Call Now Button